Op woensdag 15 januari namen 12 064 leerlingen uit 407 scholen deel aan de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade en 11 499 leerlingen uit 416 scholen aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

In ’t Karmelieten werden er 18 leerlingen geselecteerd om deel te nemen aan de tweede ronde die plaatsvond op 4 maart aan de universiteit Gent: 11 leerlingen van het derde en vierde jaar uit de studierichting Wetenschappen en 7 leerlingen van het vijfde en zesde jaar uit de studierichting Wetenschappen – Wiskunde. Zij behoren hiermee tot de 10% best presterende leerlingen van de eerste ronde.

Na beslissing van de wedstrijdjury werd de cesuur voor deelname aan de finale vastgelegd op 103 voor JWO en op 110 voor VWO. Finalist en bijgevolg laureaat worden van deze olympiade is slechts weggelegd voor 0.7% van de deelnemers.

TIA HAELTERMAN, leerlinge van het derde jaar Wetenschappen, slaagde er met brio in om door te stoten naar de FINALE van de Junior Wiskunde Olympiade. Een puike prestatie, vooral als je weet dat er slechts 83 leerlingen geselecteerd werden voor deze JWO-finale.

De finale vindt plaats op woensdag 22 april. Wegens de coronacrisis kan die dit jaar onmogelijk op de gewone manier plaatsvinden. Samenkomen te Brussel is gewoonweg niet toegelaten en bovendien niet verantwoord. De finalisten zullen daarom vanop afstand online deelnemen aan deze finale, die bestaat uit het volledig uitwerken van 4 open vragen.

De directie en de leerkrachten van het Sint-Jozefsinstituut wensen Tia van harte proficiat met haar schitterende prestatie.